Verwarming

upkes nstallatie zorgt ervoor dat u er warmpjes bij zit. Of het nou een woning, bedrijfspand, sportcomplex of schoolgebouw betreft, wij kunnen voor u de installatie realiseren die het best bij u past.

ij maken gebruik van de meest moderne modulerende HR-ketels, al dan niet gecombineerd met warmwatervoorziening (bijv. ook zonneboilers).

ieuw in ketelland zijn de pelletketels. Deze ketels maken gebruik van biomassa als brandstof en zijn daarmee CO2 neutraal. Pellets zijn kleine houten staafjes met een diameter van 6-8 mm en een lengte van 10-30 mm en worden momenteel voornamelijk gemaakt van zuiver houtafval van de houtverwerkende industrie.

oor het leidingnet zijn o.a. de volgende systemen mogelijk:

  • draad-/vlampijp ("dikwandig" gelaste installatie)
  • c.v.-buis met klemfittingen ("dunwandige" installatie)
  • kunststof leidingsysteem met persfittingen

aast de bekende standaard paneelradiatoren worden tegenwoordig steeds meer de zogenaamde Universeelkompakt radiatoren toegepast. Dit zijn standaard radiatoren die zijn voorzien van een sierrooster aan de bovenzijde en beplating aan de zijkanten. Deze zijn naast de 4 standaard aansluitingen voorzien van 2 aansluitingen aan de onderzijde en een ge´ntegreerde aanvoerleiding, waardoor er zich geen leidingen meer aan de zijkant van de radiator bevinden.

teeds meer worden radiatoren gecombineerd en soms zelfs vervangen door vloerverwarming. Op zich niet zo verwonderlijk omdat dit enerzijds energiebesparend en anderzijds comfortverhogend werkt. Zeker bij een steenachtige vloerafwerking. Indien vloerverwarming niet uitvoerbaar is, kan ook worden gekozen voor wandverwarming. Deze comfortabele verwarmingsmethode is vergelijkbaar met vloerverwarming.

ok worden c.v.-ketels vaak gebruikt voor warmtapwatersystemen. Hierbij kan gedacht worden aan sportcomplexen, kantines, campings, hotels, e.d.

 

 


(Remeha Quinta met c.v.-boiler en vloerverwarmingsverdeler)

(Pelletketel SolvisLino)

(Houtpellets)

 


(Designradiator, JAGA)

(JAGA Iguana Visio)

(JAGA Iguana Arco)

(Acova Calanca)